Opstart werken "De Vlastuin"

Na het afronden van de werken in het eerste deel van de Generaal Eisenhowerstraat, start Eigen Gift Eigen Hulp op 1 september 2022 met de bouw van het nieuwbouwproject "De Vlastuin".

De Kuurnse huisvestingsmaatschappij bouwt 34 appartementen op de voormalige steentjesparking. Daarnaast wordt er in samenwerking met de gemeente Kuurne een groen park aangelegd. Het project zou in het voorjaar van 2024 klaar moeten zijn.

 

Werken in het centrum? Daarbij is de veiligheid van het grootste belang. Niet enkel voor de ondernemers en de inwoners maar ook zeker voor de schoolgaande leerlingen van de Vrije school Sint-Michiel. De basisschool ligt vlak naast de werf van 'De Vlastuin', daarom is de naleving van het werfcharter van groot belang. Er gelden strikte af- en aanvoertijden voor het werfverkeer.

 

Als de vooropgestelde planning gehaald wordt, zal het werfcharter gedurende het najaar 2022 gehanteerd worden met uitzondering van 1 week. Vermoedelijk zal het veiligheidscharter niet gerespecteerd kunnen worden in de week van 6 tot 10 november 2022. In die week zullen er extra begeleidende maatregelen genomen worden om de veiligheid in het centrum en de schoolomgeving te garanderen.

 

De planning en realisatie van een project kan steeds wat afwijken. Over de werken van De Vlastuin zal Eigen Gift Eigen Hulp op regelmatige basis de inwoners van Kuurne op de hoogte houden. Bij de start van het nieuwe schooljaar wordt er opnieuw informatie gedeeld over de werkzaamheden van project De Vlastuin.