Kuurnse huisvestingsmaatschappij zegt meer dan 100 jaar bestuurservaring vaarwel

persbericht afscheid 100 jaar bestuurservaring 

Door de installatie van deze nieuwe Raad van Bestuur moet de Kuurnse huisvestingsmaatschappij Eigen Gift Eigen Hulp afscheid nemen van een jarenlange bestuurstraditie en ervaring. Deze bestuursvernieuwing is een gevolg van nieuwe Vlaamse wetgeving die het aantal mandaten in huisvestingsmaatschappijen vermindert. Hierdoor moest het aantal bestuursmandaten van de Kuurnse huisvestingsmaatschappij gereduceerd worden van 13 naar 5.

 

De maatschappij moet dan ook afscheid nemen van heel wat van zijn bestuurders: Dirk Deroo, Johan Schietgat, Jan Balduck, Lucien Monserez, Carl Vereecke, Jean-Marie Claus, Pol Callewaert, Lieven Lybeer, Nicolas Moreau, André Vandenheede en Eveline Van Haverbeke. Alles samen meer dan 100 jaar bestuurservaring en inzet voor de Kuurnse sociale huisvesting.

 

Renaat Vandevelde, directeur van de maatschappij: “Eigen Gift Eigen Hulp wenst haar oud-bestuurders oprecht te danken voor hun jarenlange inzet als bestuurder. Vandaar vindt er op donderdag 9 mei 2019 een afscheidsdiner plaats. Op die avond wenst de Kuurnse huisvestingsmaatschappij haar voormalige bestuurders te danken voor hun jarenlang engagement en inzet voor het sociaal wonen in Kuurne.”

 

Op maandag 8 april 2019 kozen de aandeelhouders van Eigen Gift Eigen Hulp in een Buitengewone Algemene vergadering voor een nieuw bestuur.

 

In de nieuwe Raad van Bestuur zetelen bijgevolg nog 5 personen. Voorzitter Etienne Vancoppenolle en ondervoorzitter Jeroen Dujardin zijn de oudgedienden die al deel uitmaakten in de vorige Raad van Bestuur. De nieuwe leden van de Raad van Bestuur zijn Corry Deltour, Jents Debruyne en Ludwig Van Wonterghem.

 

Contactpersonen: Etienne Vancoppenolle, voorzitter EGEH  – Renaat Vandevelde, directeur EGEH 

copyright foto: Nico Speleers