Eigen Gift Eigen Hulp start met de bouw van het project De Vlastuin

Na jaren van voorbereiding starten op 10 december 2021 de werken van het project De Vlastuin. In het centrum van Kuurne realiseert Eigen Gift Eigen Hulp cv ter hoogte van 'de steentjesparking'- aan de achterkant van het gemeentehuis van Kuurne- een groen park 'De Vlastuin' en 34 nieuwbouwappartementen. Het bouwproject neemt ongeveer 20 maanden in beslag. Het ligt in de bedoeling dat het project gerealiseerd wordt tegen eind augustus 2023.

 

Op 10 december 2021 zal de aannemer de projectsite van de Vlastuin (de grond naast Generaal Eisenhower 18 en de steentjesparking) gedeeltelijk afzetten in functie van de werfinrichting van de projectsite. De aannemer poogt nog enkele parkeerplaatsen te behouden.

 

De effectieve bouwwerken nemen een aanvang op 10 januari 2022. De steentjesparking zal dan volledig afgesloten worden. Dat betekent dat er vanaf 10 januari 2022 geen wagens meer geparkeerd kunnen worden op de parking.

 

Tijdens de werken vormt de veiligheid een belangrijk aandachtspunt voor Eigen Gift Eigen Hulp en de gemeente Kuurne. In die optiek zal de aannemer het werfcharter van de gemeente Kuurne moeten respecteren. Dat betekent:

 

1. Duidelijke communicatie tussen het gemeentebestuur en aannemers over het werftransport in de buurt van de schoolomgevingen.

2. Verbod op werftransport met tractoren in de bebouwde kom en in schoolomgevingen.

3. Geen werftransport tijdens de begin- en einduren van de scholen.

4. Werfverkeer maakt optimaal gebruik van het hoger wegennet.

5. Proper houden van werfroutes.

6. Stofhinder verminderen door ladingen af te dekken.

 

We begrijpen dat de bouwwerken enige hinder met zich kunnen meebrengen. Eigen Gift Eigen Hulp verontschuldigt zich voor de ongemakken en vraagt hiervoor enig begrip.

 

Het team van Eigen Gift Eigen Hulp

 

 

 

Bouwheer: Eigen Gift Eigen Hulp cvba, Kon. Elisabethstraat 19, 8520 Kuurne

Aannemer: Everaert-Cooreman, Kruisstraat 12, 9290 Berlare

Architecten: 2DVW Architecten, Zirkstraat 45, 2000 Antwerpen